Forarbejdning af frugt og bær fra Fejø

Fejø er en frugtavlsø, og hvert efterår stævner Fejø’s pæreskuder mod Nyhavn lastet med friske kvalitets æbler og pærer. Frugten sælges i specielle Fejø-kasser direkte fra pæreskuden. Det har skabt efterspørgsel på Fejø frugt.

Det var derfor naturligt også at undersøge mulighederne for, at forarbejde en del af øens dejlige frugt og bær til f.eks. most, cider, brændevin. Dette arbejde har resulteret i, at Grønt Center og Fejø Forsøgsplantage har skrevet en håndbog med forretningsplan for iværksættere, der har interesse for at starte en lokal levnedsmiddelproduktion baseret på Fejø frugt. Planerne indeholder oplysninger om vilkårene for at starte

• Produktion af most
• Produktudviklingsmuligheder for produktion af most
• Basisproduktion for skrællet kogt produkt
• Krav ved etablering

Dertil indeholder håndbogen bilag om indretning af lokaler, lovgivning og artikler om forarbejdning af frugt.